¿ Que buscas ?

Una lleidatana de secundària classificada en el “top ten” del concurs internacional “Code-in” de Google


Una lleidatana de secundària classificada en el “top ten” del concurs internacional “Code-in” de Google

Sílvia Nadal Faus s’ha classificat amb 7 casos d’ús del Liquid Galaxy Lab

Sílvia Nadal Faus, de 15 anys d’edat i alumna de l’Institut Gili Gaya, s’ha classificat en el novè lloc del concurs internacional Code-in de Google, que consideratop ten els primers 10. El Liquid Galaxy Lab del Parc Científic ha tutelat un total de 433 alumnes de l’Estat i d’altres països en aquesta edició del concurs.



Amb l'Alcalde de Lleida Àngel Ros i el Regidor delegat del Parc Científic Rafel Peris, Silvia amb el seu germà Xavier, també particiupant del Code-in.






Sílvia Nadal ha inventat 7 casos d’ús del Liquid Galaxy Lab en projectes com un jardí botànic per a la gent gran, la representació del Big Data, l’Internet de les Coses i el control de pacient en un hospital, entre d’altres. Hi ha invertit 30 hores.


El Liquid Galaxy Lab del Parc Científic ha estat, per primer cop, una de les 25 organitzacions internacionals, reconegudes per Google, que han dissenyat el concurs. El laboratori de Lleida ha aportat 20 mentors sobre un total de 710 que han interactuat en tot el món.


La participació del laboratori s’ha traduït en un augment considerable dels participants de Lleida i d’Espanya. Així, l’edició actual del Code-in s’ha tancat amb la incorporació del 20 alumnes lleidatans, enfront dels 3 de la convocatòria del 2016, i de 150 a l’Estat, enfront dels 25 de l’edició anterior. Entre l’alumnat lleidatà, hi ha Xavi Nadal Faus, germà de la noia que ha aconseguit situar-se al top ten del concurs.


El Code-in Google és un concurs per introduir estudiants preuniversitaris, d’entre 13 i 17 anys, en el desenvolupament del programari lliure. El concurs està dissenyat per facilitar-los la iniciació mitjançant un conjunt de tasques que proveeixen organitzacions com el Liquid Galaxy LAB. Els preuniversitaris seleccionen les tasques i les treballen amb l’ajut d’un mentor durant set setmanes.

Un total de 3.555 estudiants preuniversitaris de 78 països han participat en el concurs.