¿ Que buscas ?

LleidaDrone Robotics a la Fira de Sant Miquel 2022 amb el nou tractor robótic Amiga




Des de l'inici del grup l'any 2010 i escrit al registre oficial quan vam crear l'Associació el 2011, LleidaDrone té per objectiu el fet de dinamitzar el sector mitjançant el desenvolupament d'esdeveniments i projectes tecnològics al voltant de les tecnologies que incorporen els drones.



Volem fins al 2022, 12 anys després, LleidaDrone ha desenvolupat dotzenes de projectes software des de la seva seu als Laboratoris TIC del Parc Científic de Lleida i conjuntament amb les altres iniciatives que allà resideixen, com els grups de desenvolupadors de Google, la comunitat mundial Liquid Galaxy o el nostre spin Off P.E.R.A. que es dedica a temes en els quals apareixen els nous minúsculs satèl·lits espacials anomenats Cubesats, tendència coneguda com a NewSpace.

Hem i seguim formant i desenvolupat projectes amb drones aeris, projectes de drons submarins (ROV), projectes de grans drones, juntament amb Dronecoria, per reforestar boscos cremats, treballat les carreres de drones des de la nostra escuderia LleidaDrone Racing Team, col·laborat amb projectes de l'espai en l'àmbit divulgatiu i formatiu, com la P.E.R.A. Ground Station, amb el suport de la Generalitat, o de promoció del territori, com el Simulador de Pagès, projecte promocional i formatiu adreçat a l'Horta de Lleida.

L'any 2022 Lleida Drone torna a fer un salt, i en aquest cas un aterrament, i comença una nou àrea basada en la robòtica orientada a l'agricultura i altres sectors.

Més tard o més d'hora tots els projectes treballats són de robòtica, i com diem sempre a les mil i una presentacions que hem fet, els drones van per l'aire, sota l'aigua o per terra, i comparteixen les tecnologies, com els seus xips de control, les ràdios, els sensors, o el software.

I la primera acció que farem, i que fa mesos que estem preparant, es presentarà dins de l'entorn de la Fira de Sant Miquel 2022, amb la qual tenim signat un acord de col·laboració des del 2016.

A la foto entre altres el president de torn de la Fira en aquell moment,
l'alcalde àngel Ros, i el director de Fira de Lleida Oriol Oró.

- Per un costat LleidaDrone ha establert una col·laboració amb la startup radicada en el Silicon Valley Farm-ng. Aquesta empresa ha desenvolupat un tractor elèctric anomenat Amiga, i que està basat en programari obert. Això comporta múltiples beneficis per la indústria agrícola i altres, i beneficis per l'usuari final, com pels pagesos o ramaders, ja que amb un mínim coneixement les seves màquines podran fer tasques automatitzades.





I com un vídeo val més que mil paraules, aquí podeu veure l'Amiga en acció:



L'Amiga amb diferents eines pel camp.

El fet de tenir una plataforma adaptable per part de l'agricultor, des de la mateixa estructura mecànica, fins a la seva plataforma de control, permetrà crear un ecosistema de fabricants d'accessoris pel camp, i de programadors, que podran desenvolupar aplicacions amb tecnologies actuals com són la visió per computador i la intel·ligència artificial, tot des d'un entorn assequible anomenat Python (el llenguatge de programació).


- Dins del nostre esperit de promoció, i per a potenciar la robòtica agrícola, sector bàsic a Lleida i al país, i de més importància cada dia, farem una activitat relacionada amb els desenvolupadors de software. Conjuntament amb Farm-ng, fabricant de l'Amiga, la Fira de Lleida, el Google Developers Group de Lleida i altres partners, serà una Hackathon que anomenarem Amiga Farm@thon, a on diversos grups de programadors seran formats per crear solucions programant la plataforma.










L'esdeveniment és anomenat "Amiga Farm@thon" i es durà a terme el dijous 29 a la Fira de Sant Miquel 2022. Més informació al peu d'aquest post.

- Per altra banda, i més important perquè el que no es veu no es creu o entén, disposarem en primícia a Europa del primer tractor Amiga. Per això davant de l'habitual estand de LleidaDrone al pavelló 4 de Fira de Lleida tindrem una zona Amiga, a on el tractor serà mostrat i explicat diàriament, i a on també els programadors de l'Amiga Farm@thon podran provar les seves aplicacions.

A continuació i per poder tenir una major idea de les virtuts que una plataforma elèctrica i robotitzada pot tenir pel camp, podeu llegir la informació amb la Nota de Premsa oficial de Fira de Lleida, i també les dades relatives a l' Amiga Farm@thon.

Nota de premsa oficial


LleidaDrone Robotics presentarà a la Fira de Sant Miquel i en primícia a tota Europa
la plataforma Amiga per a l’agricultura.

L'Associació LleidaDrone tornarà a la Fira de Sant Miquel per mostrar la seva nova línia d'actuació LleidaDrone Robotics, tot presentant en novetat exclusiva a tota Europa la plataforma Amiga, un micro tractor elèctric que incorpora Visió per Computadora i Intel·ligència Artificial . La plataforma ha estat desenvolupada per la firma Farm-ng amb seu al Silicon Valley americà i comporta una sèrie de canvis i avantatges molt importants pel pagès i l’agricultura en general.

Entre altres avantatges l'AMIGA està equipat amb motors elèctrics, que requereixen quasi zero manteniments, gasten 10 vegades menys en energia que el seu equivalent en combustible, emetent zero contaminacions i zero sorolls. Tots aquests avantatges comporten en cost global un estalvi en l’adquisició i manteniment de l'aparell del 80% respecte als seus homòlegs no elèctrics.

El tractor pot comptar opcionalment amb un avançat sistema de navegació en temps real basat en càmeres i sensors controlats per processadors Xavier de la firma Nvidia. El conjunt anomenat Amiga Brain és capaç de fer el seguiment automàtic a persones, parar davant objectes, seguir les línies de les plantacions, i altres funcionalitats pels diferents entorns agrícoles. El tractor obtindrà actualitzacions de programari periòdicament i gratuïtament.

El tractor Amiga és a més una plataforma expansible pel mateix usuari, podent posar qualsevol mena d’accessori mecànic o sensor, agafant-los a la seva estructura tubular estàndard d’acer d'1,5 polsades. Fins i tot compta amb un SDK, una extensió de programari basat en programari obert que permetrà crear altres funcionalitats si es tenen els coneixements adients en programació, basat en el llenguatge Python, el més estès i fàcil en l'actualitat.

Per demostrar aquesta tècnica, tot fent difusió de les tecnologies com es l'esperit de l'Associació, LleidaDrone conjuntament amb Fira de Lleida i la firma Farm-ng, organitzarà també durant la fira de Sant Miquel la primera Farm@thon d'Espanya, a on diferents grups de programadors seran formats en la seva tecnologia per a continuació participar en un concurs de desenvolupament d'aplicatius amb diversos premis .

El tractor estarà exposat al pavelló 4 de la Fira de Sant Miquel en una zona especial a on es podrà veure en funcionament.


English version

LleidaDrone Robotics will present at the Sant Miquel Fair 2022 the Amiga, a new compact electric platform for Agriculture that incorporates a modular setup for multi-sensor and tools ecosystem aided with Computer Vision and Artificial Intelligence to help the farmer in any task on the field.

The LleidaDrone Association comes back to the Sant Miquel Fair to show its new line of action LleidaDrone Robotics while presenting the Amiga electric platform as an exclusive novelty throughout Europe. The platform has been developed by the firm Farm-ng, Inc. based in the American Silicon Valley, and brings a series of very important changes and advantages for the farmer and general-purpose agriculture.

Among other advantages, the Amiga is a small, modular electrical platform that utilizes no energy for idling and minimal for operating when not working, reducing maintenance and emissions. The Amiga can be rapidly changed in configuration to adapt to all types of working conditions, suiting the creative needs of the users.

The platform can optionally include a sub-system for changes in work demands. These systems include lifting, pulling, carry and dispense, data capture, teleoperation, and advanced real-time navigation. The advanced features utilize edge processing from cameras and sensors controlled by a Xavier processor from Nvidia. The Amiga Brain is capable of automatically tracking people, stopping in front of objects, following plantation lines, and other features for different agricultural environments.

The Amiga is a modular platform that allows the farmer to attach any mechanical accessory, tools, or sensors, taking them to their standard 1.5-inch steel tubular structure. It also provides a Python SDK, an open-source software extension that will allow you to create other functionality if you have the right skills in programming, based on the Python language, which is the most widespread and easy to do today.

To showcase this technological innovation, and following the spirit of the Association, LleidaDrone, together with the firm Farm-ng and Fira de Lleida, will also organize during the Sant Miquel fair the first Farm@thon in Spain, a developer’s workshop around Robotics and Agriculture, where different groups of programmers will be trained in their technology and then participate in an application development contest with various prizes.

The Platform will be exposed to pavilion 4 of the Fira de Sant Miquel in a special area where it can be seen in operation.



Edgar Riba, de Farm-ng, Andreu Ibañez, de LleidaDrone






Dades:

- Es durà a terme el dijous 29 a la Fira de Sant Miquel de Lleida ciutat, i serà de forma semipresencial, amb equips treballant a la fira i altres en remot.

- Obert a un nombre màxim de 6 equips presencials de 2 o 3 persones, i sense límit si es participa a distància.

- Objectius:

1: Formar als programadors en les tecnologies emprades a l'Amiga, Visió per computador, intel·ligència artificial i altres.

2: Desenvolupar petites aplicacions sobre el tractor Amiga amb els continguts que ja es tenen el dia d'avui (recordem que l'Amiga és una novetat absoluta i està començant el seu camí).

3: Idear casos d'ús agrícoles, tot coneixent les característiques de la plataforma. En aquest cas el suport de la idea seran slides.



- Materials de treball: Per poder idear els casos d'ús i codificar funcionalitats durant la Farm@thon proposem que els interessats es mirin els següents enllaços i a partir d'aquí treballin.


https://farm-ng.com/collections/for-developers 

https://farm-ng.github.io/amiga-dev-kit/docs/getting-started/

https://farm-ng.com/products/brain

https://farm-ng.com/products/microcontroller-kit

https://farm-ng.com/products/amiga-smart-camera-kit

https://farm-ng.com/products/dashboard

A nivell codi i especialment volem proposar un exemple que s'ha desenvolupat a Farm-ng, tot començant per repositori principal: https://github.com/farm-ng/amiga-dev-kit

La possibilitat de pilotar un Amiga en modo FPV, com si fos un drone. Per això es necessita un cert maquinari que disposarem a l'estand i el següent codi i demo vídeo:

https://farm-ng.github.io/amiga-dev-kit/docs/examples/FPV/

https://www.youtube.com/watch?v=tN20_CspsyU

A nivell de casos d'ús és necessari que els interessats en proposar-ne es mirin la web de Farm-ng

https://farm-ng.com/ i entenguin les múltiples possibilitats actuals i futures que poden desenvolupar-se, tant en l'àmbit de mecànica, sumant nous accessoris de treball al camp, com a usos de les diferents tecnologies directament disponibles i altres que es poden implementar.

Més exemples d'accessoris ja desenvolupats: https://farm-ng.com/collections/amiga-attachments






- Entregues: es realitzaran en dues parts:

1: Primer les remotes, que hauran de ser entregades segons instruccions al formulari que trobareu al peu d'aquesta plana i amb data màxima de 27 de setembre a les 18:00.

2: Després les presencials, que seran presentades a les 19:00 hores del dia 29 en directe a l'estand Amiga de la Fira de Lleida.

- Inscripció: al formulari al peu d'aquest post.

- Entrades a la fira: disposem d'entrades per aquells grups que vinguin presencials. Marqueu-lo al formulari de registre i quedarem per com us les entreguem el mateix dia de l'esdeveniment.


- Agenda zona Amiga del pavelló 4 de Fira de Lleida:

Avís previ: totes les presentacions del dijous i altres dies seran retransmeses en directe per Youtube i quedaran disponibles per la seva posterior visualització. Els enllaços estaran disponibles en aquesta plana pròximament.

Dijous 29 a les 11:00 del matí: presentació de la Farm@thon als equips participants a càrrec de l'Andreu Ibáñez, president de LleidaDrone, l'Edgar Riba, representant de Farm-ng, i autoritats.

Tot seguit es farà una demostració de l'Amiga i començarà serà la sessió formativa pels desenvolupadors i públic interessat.

12:00 Presentació de l'Amiga Brain i el seu SDK, a càrrec d'Edgar Riba, líder en Computer Vision a
Farm-ng, i presentació de l'interfície d'usuari de l'Amiga, a càrrec de Tamara Saribekyan, UX Designer. Aquesta xarrada permetrà als programadors conèixer més a fons les capes de software disponibles per programar l'Amiga.

12:45 Presentació de Nvidia Xavier, la plataforma computacional de IA i CV sobre la que funciona l'Amiga. A càrrec de Asier Arranz, Embedded/Jetson Developer Marketing NVIDIA

13:15 Presentació d'OpenCV a càrrec de Gary Bradski Fundador de OpenCV, la llibreria oberta que es estàndard de facto a la indústria de la Visió per Computadora, i vicepresident de Farm-ng. (Pregrabada des de Silicon Valley, CA)

13:45 Presentació de l'integració de Kornia Studio amb l'API de l'AMIGA, a càrrec de Luis Ferraz, AI Team Lead & Senior Research Scientist a Kognia Sports Intelligence.

14:15 Inici de la Farm@thon presencial a l'estand Amiga.

A continuació els equips podran començar o continuar el desenvolupament de les seves aplicacions al mateix estand.

18:30 Presentació dels equips presencials i remots.

Cada equip disposarà de 5 minuts per presentar la seva proposta o implementació de codi, amb slides o sense i amb el mateix tractor si el seu codi es funcional.

19:30 Deliberació i entrega de premis

A continuació un jurat format per Andreu Ibáñez, president de LleidaDrone, Edgar Riba, representant de Farm-ng, Asier Arranz de Nvidia, Felipe Lumbreras del CV, Ivan Josa del GDG Lleida i máster en Big Data Engineer expert en Streaming de dades, junt a altres experts, deliberaran sobre les millors presentacions per a continuació fer l'entrega de premis.

1r premi, per Farm-ng, càmara OpenCV AI Kit, per CV i IA, valorada en 250€



2n premi, per Nvidia, sistema Jetson Nano, valorat en 200 €


 

3r premi, i 4rt premi per Xtorm, paquets d'accessoris mòbils, valorats en 150 €


Premi per participar: 1 samarreta i una gorra Farm-ng.

A més a més entre tots els equips participants presencials repartirem productes locals de l'Horta de Lleida amb la col·laboració de l'Associació de Productors de l'Horta de Lleida.







Formulari d'inscripció i presentació de propostes


Per a qualsevol dubte i requeriments de comunicació envieu mail a lleidadrone@gmail.com